HET KANTOOR

 

Advocatenkantoor Smeets ADVISEERT, BEMIDDELT EN PROCEDEERT.

ADVISEREN:
Voorkomen is beter dan genezen.
Conflicten moet u altijd proberen te voorkomen. Voor het tekenen van een belangrijke overeenkomst kunt u bij ons juridisch advies inwinnen.

Zijn alle zaken goed geregeld in het arbeidscontract?
Loon, de duur van de overeenkomst, proeftijd, functieomschrijving, concurrentiebeding. Allemaal kwesties die door duidelijke afspraken vooraf, problemen kunnen voorkomen.

Ook een koopovereenkomst, echtscheidingsconvenant of ander contract kunt u voor het sluiten door ons juridisch laten toetsen.

Wij kennen de voetangels en valkuilen en zorgen voor een waterdicht contract.

BEMIDDELEN (MEDIATION):
Indien u onverhoopt betrokken raakt in een conflict kan via bemiddeling veel leed en kosten voorkomen worden.
Een conflict met uw zakenpartner of buurman kan beter door bemiddeling opgelost worden dan door een gerechtelijke procedure.
U moet toch samen verder.

Dit geldt ook in een echtscheiding. Voorkom een vechtscheiding. Voor ondernemers en particulieren regelen wij de meeste echtscheidingen via bemiddeling. Wij informeren u duidelijk over uw rechten en plichten, zoals alimentatie, boedelscheiding, omgangsregeling, co-ouderschap, pensioen ed..
Bij huwelijkse voorwaarden moet vaak winst en inkomsten verrekend worden.
Voor ondernemers is het soms verstandig een alimentatieverplichting af te kopen.

Ook arbeidsconflicten kunnen beter worden opgelost door bemiddeling dan door een ontslag op staande voet. Een contract kan ook beëindigd worden met wederzijds goedvinden, waarbij de werknemer een ww-uitkering ontvangt.

PROCEDEREN:
Soms moet er geprocedeerd worden.
Ook hierbij zijn wij u graag van dienst.
Als een ontslag op staande voet onvermijdelijk is, volgt er een gerechtelijke procedure. Alleen de rechter het ontslag bekrachtigen of een loonvordering toewijzen

Als partijen het niet eens worden over de te betalen alimentatie moet de rechtbank beslissen.

Wanneer u gedagvaard bent moet u verweer voeren, anders wordt u bij verstek veroordeeld.

Via een kort geding procedure kan snel een vonnis verkregen worden.

DE KOSTEN:
Procederen is duur. U moet uw eigen advocaat betalen, griffierecht en proceskosten. Helaas is het niet zo dat de tegenpartij alles moet betalen als u wint.

Advocatenkantoor Smeets zal u voor de aanvang van de werkzaamheden duidelijk informeren over de kosten van advies, bemiddeling of procederen.
Particulieren kunnen in aanmerking komen voor door de overheid gefinancierde rechtshulp. Natuurlijk willen wij u helpen bij het aanvragen van gefinancierde rechtshulp.

U KUNT ALTIJD VRIJBLIJVEND INFORMATIE INWINNEN,

SAMENWERKING:
Het recht is complex en ingewikkeld. Indien nodig schakelen wij hulp in van derden, zoals accountants, fiscalisten, technici, medici of specialisten op een bepaald gebied.
Dit gebeurd altijd in overleg met u.